Naše storitve : NAČRTUJEMO - IZVAJAMO - VZDRŽUJEMO zelene površine in vrtno tehniko.

image

DREVESNICA in

UREJANJE OKOLJA

Vrtnar Kurbus d.o.o. Starše 66x 2230 Starše (Marbor-Ptuj)

Januarja ZAPRTO

www.drevesnica.si - 24/7

VARSTVO SADNEGA DREVJA

VARSTVO SADNEGA DREVJA

Za omejevanje okužb brstov, je potrebno sadno drevje zgodaj spomladi temeljito poškropiti z enim izmed bakrovih pripravkov. Z bakrovimi pripravki škropimo vse do pojava cvetnih popkov.

Uporaba fungicidov:

  • Za zatiranje glivičnih bolezni koščičarjev, kot so okužba s cvetno monilijo, breskova kodravost, listna luknjičavost, razne vrste monilij, ter nekaterih bolezni, ki jih povzročajo razne lesne glive in nekatere bakterije.
  • Za zatiranje glivičnih obolenj pečkarjev, kot so različne listne pegavosti, sajavosti, škrlup, pepelovke in skladiščne bolezni.

Uporaba insekticidov:

Zaradi varstva čebel, v času cvetenja ne uporabljamo insekticidov! Šele po zaključenem cvetenju lahko zatiramo razne grizlice, listne uši, kaparje, resarje, zavijače in druge škodljivce z uporabo insekticidov, ki imajo kratko karenco ali varnostno dobo.

Pri uporabi pripravkov, ki so strupeni za čebele, je treba pred tretiranjem odstraniti cvetočo podrast, preprečiti zanašanje na sosednje cvetoče rastline, ter upoštevati predpise s področja varstva voda.

Upoštevajte, da padavine v količini 20-30 mm izperejo škropilno oblogo z listov, torej je v tem primeru potrebno škropljenje ponoviti. V primeru neurij s sodro in točo je potrebno nasade takoj poškropiti s pripravki na osnovi aktivnih snovi Kaptan in Tiram, ki preprečujejo gnitje plodov.

Za škropljenje izberemo dan, ko ni vetra in je zračna vlažnost nad 60%.

 

 

Napišite vaš odziv

Vaš e-mail naslov ne bo objavljen! Zahtevana polja so označena s *